Amit minden lézerkezelés előtt tudni kell - www.szazsomed.hu

a nevem
a nevem
Tartalomhoz ugrás
Lézerkezelések

Felvilágosító információk esztétikai lézerkezelések előtt
Az első vizsgálat alkalmával felvilágosítást nyújtunk a kezelési módszerekről, megválaszoljuk kérdéseit. Amennyiben nőgyógyászati az elváltozás szakvéleményt adunk a kezelni kívánt területekről, megvizsgáljuk a bőrtípusát, pigmentáltságát.  Ezt követően személyre szabott kezelési tervet állítunk fel. Amennyiben a kezelés más szakterületet is érint  szakorvosi vizsgálat (Bőrgyógyászat, Fül-Orr-Gégészet) és megbeszélés után érdemes felkeresni!
Teendők kezelés előtt:
1. A jobb eredmény elérése miatt és a nemkívánatos mellékhatások elkerülése céljából, a kezelést megelőző négy hétben ne szoláriumozzon, ne tegye ki a kezelt területet közvetlen, tartós napsugárzásnak, ne használjon barnító krémeket és folyadékokat. Amennyiben a kezelni kívánt bőrterületet közvetlen napsugárzás éri, tanácsos széles spektrumú, legalább SPF 50-es faktorszámú fényvédő használata.
2. A kezelés napján, a bőrt meg kell tisztítani mindenféle sminktől, krémtől és egyéb bőrápolóktól. A kezelés mente: A művelet enyhe csipkedő jellegű fájdalommal jár. A kezelést követően enyhe bőrpír, pörk alakulhat ki, amely néhány napig tarthat.
3. Antibiotikum szedéséről tájékoztatni kell a kezelést végző személyt, mert egyes antibiotikumok fényérzékenységet okoznak, ezért a kezelés előtt annak elhagyása, vagy bőrpróba végzendő.
4.Szájon át alkalmazott vérhígító kezelés esetén a kezelés előtti naptól 2-3 napig az anticoaguláns kezelés felfüggesztése javasolt.
Teendők kezelés után:
A kezelést követő 3 hétben tartózkodjon attól, hogy a kezelt felületet napsütés, vagy szolárium kezelés érje.
14 napig 50+ fényvédő faktorú krém alkalmazását javasoljuk a maximális biztonság érdekében, hyperpigmentáció megelőzése céljából.
A kezelést követő 24 órában ne tegye ki bőrét klóros víz, forró zuhany, szauna okozta irritációnak.
Esztétikai lézerkezelés ellenjavallati, lehetséges szövődményei:
1. A fent említett kezelés nem javasolt terheseknek, olyan bőrterületeken, ahol aktív vírusfertőzés, pikkelysömör, allergiás bőrgyulladás zajlik. Anyajegyek kezelése sem tanácsolt, ezeket ki kell hagyni a kezelt bőrterületből.  Korai terhesség esetén sem alkalmazható, nem azért mert káros hatásai lennének a magzatra nézve, hanem mert a várt eredmény nem fog bekövetkezni.
2. A kezelés után normálisan is előfordulhat bőrpír, átmeneti apró hólyagosodás, amelynek következményeképpen bőrsebesedés lehetséges. Ez 4-6 héten belül általában magától meggyógyul. Orvosi ellátást csak ritkán igényel, azonban a fertőtlenítés szabályai betartandók.
3. A kezelt bőrterületen hetekkel később, különösen, ha az előbbiekben említett hólyagosodás fellép, akkor előfordulhat fokozott pigmentáció, esetleg pigmentáció csökkenés, amely maradandó is lehet. Ilyen esetekben egyéni megítélés alapján a kezelés megszakítása javasolt
4. Ritkán, kb. 1000/1 esetből a kezelés után a kollagén neogenezis csak minimális mértékben történik meg. Ennek pontos okát a kutatók még nem tudják. Valószínűleg hormonális okok állhatnak a hátterében.
Vissza a tartalomhoz